Tæthedsprøve

Lovgrundlaget for tæthedsprøvning

Med bekendtgørelsen 1611 af 10/12 2015 (§43) er det lovpligtigt at tæthedsprøve visse tanke på 6 m3 og derover i et fast interval samt hvis der er mistanke om at tanken er utæt.

Huller i tanken?

Hvordan finder jeg ud af om tanken er utæt?
Du beder os om at lave en tæthedsprøvning. Det er både hurtigt, nemt og billigt. Vi tester tanken for utætheder ved hjælp af vakuum og ultralyd. Og du behøver ikke engang tømme tanken for olie først.

Procedure

Kort fortalt gør vi følgende:

Vi pumper luft ud af tanken, indtil der er skabt et undertryk.
Så lytter vi
Hvis der er hul i din tank, frembringer utætheden nu en lyd, som vi kan høre med vores specielle ultralydsapparat og som registreres digitalt på måleapperat.
Såfremt testen viser tegn på utætheder kan der hurtigt fejlsøges ved alle synlige tilslutninger som dæksler og lignende hvorved eventuel fejl muligvis kan udbedres og testen gentages.

Vi kan altid høre, om der er en utæthed. Uanset hvor stor eller lille den er. Og så kan vi også sætte en stopper for en eventuel forurening så hurtigt som muligt.

REN oliebesked…

4 fordele som du ikke finder andre steder

  • Danmarks´s første virksomhed til at benytte metoden.
  • Effektiv indsat ved konstaterede utætheder.
  • Mulighed for øjeblikkelig gentest.
  • Åben arkiv over udførte tæthedsprøvninger for dig.

Dokumentation

Du får naturligvis dokumentation og rapport med konklusion over resultatet på testen til brug overfor tilsynsmyndigheder, i ejendomspapirer og 3. mand iøvrigt.

En tæthedsprøvning med vakuum og ultralyd er i kraft af muligheden for øjeblikkelig gentest med hurtig genopbygning af vakuum og test mere pålidelig og professionel end en traditionel trykprøvning med overtryk hvor anlægget skal stå under overtryk i flere timer førend konklusionen på anlæggets tæthed kan drages..

Desuden sparer du penge til tømning af tanken under tæthedsprøvningen da det opbyggede vakuum, i modsætning til ved trykprøvning, ikke presser væsken ud i jorden.

Se animations video
Bestil tæthedsprøvning
Læs udførlig beskrivelse
Forhold og betingelser
Se billeder fra opgaver
Se priskatalog over ydelser

Skriv et svar