Skal jeg sandfylde min tank?

[two_third]Hvad siger loven om sandfyldninger?
Den seneste tankbekendtgørelse stiller ingen krav om sandfyldning af tanke.
Flere kommuner og tilsynsmyndigheder anbefaler dog, at du sikrer din tank mod sammenstyrtning
(se punkt om hussalg nedenfor).

Hvad skal jeg gøre ved en tank fra før 1970?
Har du en tank fra før 1970, der ikke kan graves op, skal den ifølge tidligere bekendtgørelser tømmes for restindhold og derefter sandfyldes – særligt hvis den ligger under et byggeri eller under et område med trafik.

A.A. Service & Transport anbefaler, at du kontakter Teknisk Forvaltning for at høre, om du har pligt til at sandfylde din tank.

Hvad skal jeg gøre ved en tank fra efter 1970?
Sandsynligvis behøver du ikke sandfylde sådan en tank. Hvis din tank er fremstillet efter 1970, er den formentlig beskyttet af en glasfiberbelægning, som sikrer den mod tæring udefra. Sandfyldning kan især være overflødig, hvis din tank er gravet ned ude i græsplænen. Det afgørende er, at der ikke står noget tungt oven over tanken, som fx en bil eller et hus.

Ved hussalg: Er sandfyldning en fordel for mig?
Hvis du vil sælge huset, er det naturligvis en fordel, at den nedgravede olietank enten er gravet op eller sikret mod sammenstyrtning. En sandfyldning giver dig et godt kort på hånden, når ejendommen skal sælges. Og så behøver køberen ikke tænke mere på den tank. A.A. Service & Transport tilbyder dig en neutral vurdering af, om du bør sandfylde din tank. Vurderingen er gratis, hvis den kan klares over telefonen.

Skal tanken fyldes op – eller graves op?
Som regel er det bedst, at du graver tanken op og sender den til destruktion. Der er dog undtagelser. Særlige forhold i forbindelse med netop din olietank kan gøre opgravningen til en vanskelig og dyr affære (se næste punkt).
A.A. Service & Transport kan hjælpe dig med en vurdering af om du bør sikre din olietank mod sammenstyrtning ved at fylde den med ovntørret sand, grave den op eller om den kan blive liggende efter en tømning.

Hos A.A. Service & Transport Danmark A/S kan du få hjælp til begge dele og få rådgivning så du har den bedste forudsætning for at træffe det rigtige vald – Kontakt os eventuelt og hør nærmere på telefon 86220733 eller hma@aaservice.dk.

Hvornår bør jeg sikre tanken med en sandfyldning?
Du bør overveje at sikre tanken med en sandfyldning, hvis den er nedgravet enten

i din indkørsel,
under nuværende eller kommende bygninger
eller under et trafikeret område

Når du har ovntørret sand i tanken, forhindrer du, at tanken styrter sammen og giver sætningsskader.

Ring evt. for at få gode råd om sandfyldning eller opgravning af din olietank.
klik her for mere information om sandfyldninger[/two_third]

[one_third][/one_third]

Skriv et svar